MANTORP 16 MARS

Fernlunds V75-analyser MANTORP

V75-1
En eller många och på mitt spelförslag rekommenderar jag spik på 2 Harran Boko. Detta är en mycket kapabel häst som förmodligen tävlar mot sig själv i denna omgivning. Det finns temperament och hetsighet i femåringen som satt stopp för honom förut. Senast galopperande han efter 200 meter till synes helt omotiverat men Conrad Lugauer tror på felfri avgång nu och travar han bara runt första sväng borde han sitta i ledningen och sedan vinna loppet. Vill man gardera är det väldigt öppet bakom, men jag gillar 3 Mr Clayton J.F. som satt fast med rubbet sparat senast och blir det barfota nu är det ett plus. 9 Mellby Club har varit borta länge för en skada men är rejält förberedd. Mellby Vikings brorsa kan massor, men kan även behöva lopp i kroppen. Dock given vid gardering. 10 Perfect King tränar jag själv och han har varit struken efter senast men var jättefin i tisdags där jag körde 1.32/3000 meter med honom i löpglad stil och känslan är att han gör ett bra lopp men att vinna blir nog tufft. Barfota runt om blir det för hans del om banan tillåter och det ser jag som positivt.
Ranking A: 2 B: 9,3,1,10,6,7

V75-2
7 Call Me Brodda är en häst jag alltid gillat och hon har stångats mot en del tuffa årgångskamrater på ett bra sätt. Nu är läget lite chansartat, men löser Kim Eriksson starten och hittar ut i ett vettigt slagläge så är hon tuff – bara stoet håller ihop travet hela vägen för det är inte alltid så är fallet. 8 Estelle Brodda vann trots galopp senast och utvecklas hela tiden. Hon har galopperat hejdlöst från liknande lägen förut och kan vara borta på ”kör” men travar hon iväg så blir det tufft att stå emot henne. 11 Hip Hurray Boko testade man lite ny utrustning på senast och hon såg smällfin ut som fastlåst. Nu blir det troligen vanlig sulky, ingen bike, men hästens form kan inte vara bättre och det är en rolig skräll på systemet. 12 Blanche galopperade senast, men reparerade bra och ser formstark ut för tillfället. Peter Untersteiner låter nöjd och även hon får plats på kupongen.
Ranking A: 7,8 B: 12,11

V75-3
Väldigt öppen upplaga av högsta klassen och trots att det enbart är sju hästar som känner sig manade så är det väldigt svårt att sia om utgången. 3 Handsome Brad gör comeback och han brukar göra fina lopp efter uppehåll. Vann sin årsdebut ifjol och rapporteras ha tränat bra inför detta. Han är startsnabb, det blir ledningen eller rygg på ledaren och det är en häst jag gillar. 4 Milligan’s School utvecklades enormt i slutet på förra säsongen och vann bland annat Sundsvall Open Trot och blev tvåa i UET-finalen i starten efter det. Har inte synts till på tävlingsbanan sedan mitten av november men är nu tillbaka och Stefan Melander ger starka träningsrapporter. Han kan dock behöva loppet i kroppen men trivs ihop med Ulf Eriksson och blir spännande att följa. 1 Rajesh Face lever på sin styrka och var i fjol med i Elitloppet – tog sig dit som 16:e häst. Han har ingen dokumenterad form, men det är det få i loppet som har och han får räknas på sin enorma kapacitet. 5 Racing Mange blev tufft diskad på Vincennes i Paris senast och är nu åter på svensk mark. Duger gott.
Ranking A: 3,4 B: 1,5,7,6,2

V75-4
6 Terminator Face har två raka segrar och gjort det bra, men det är knepig stil i honom och ingen häst jag riktigt tagit till mig. Springspår är normalt bra, men han har galopperat från start förut i liknande läge och helt stabil är hästen inte. Visst, han kan absolut vinna, men som hårt betrodd så känns det kallt rent spelmässigt och jag står faktiskt över honom och streckar inte. 10 Hugo Gustivar Boko vann i sin årsdebut och ska vara ännu bättre nu. En bra V75-häst som måste tas med största respekt. 3 Ridgehead Mateo vet jag att Fredrik Linder gillar och hästen har haft lite stolpe ut på sistone. Stämmer det under vägen och han är lika bra som när han vann på Solvalla för tre starter sedan så går ingen säker. Startsnabb är han så löpningen borde bli fin. 1 Global Viscount var överraskande bra i sin comeback och Ulf Stenströmer är fortsatt nöjd med hästen. 5 Franklin Face borde vunnit senast då det är en riktigt fin häst med skön utstrålning. Han får en chans till.
Ranking A: 10,3 B: 1,5,8,6,2,4
Favorit i fara: 6 Terminator Face

V75-5
1 Knifetown Winner har Nicklas Westerholm matchad mot detta och han har gjort två lopp i år som båda slutat med seger. Han är väldigt effektiv i ledningen och trots flera startkatapulter utvändigt ser det ut som att han hittar till ledningen och därifrån är han inte enkel att besegra. Tolv gånger har han travat i ledningen, sju gånger har det slutat med seger och chansen är väldigt god som jag ser det. 3 Västerbo Grosbois gör det bra mest varje gång och kan utmana om ledningen. Dock tufft att ta en längd på min spik men skulle han mot förmodan göra det och hitta till tätpositionen så ökar givetvis chansen. Ska du gardera är Rauno Pöllänens häst given. 7 Frankie Brodde gynnas av att han nu får tävla barfota, men det är vingelrisk från detta startspår. En seger på fyra starter över aktuell distans och löser det sig från start och man inte hamnar illa på det så finns styrka och kapacitet att segerstrida. 10 Global Trust missgynnas av bakspår då jag tycker att han gör sina bästa lopp på innerspår vilket han visar gång efter gång. Blir det tuff körning och han får rätt löpning så kan han vinna, det är loppets bästa häst, men med tanke på förutsättningarna med spår och så vidare får han stå tillbaka lite i tipset.
Ranking A: 1 B: 3,10,7,9

V75-6
Stolopp och tipset till 14 Ryssebo la Reine. Årsdebuten senast blev mardrömslik då hästen blev hängandes i tredjespår första varvet i hårt tempo. Hon krigade väl hela vägen in till linjen och att hon efter en sådan prestation inte fick pengar är egentligen ofattbart. Står hon upp efter den urblåsaren så är chansen god och detta är en riktigt tuff dam. 3 Cheerful Rivner har härlig styrka och Peter Untersteiner gillar henne. Given. 11 Darling Harbour värmde tveksamt senast men tog sig samman till loppet och gick bra. Var snack om barfota runt om senast och var anmäld så men det blev sent ändrat. Kanske blir skolöst runt om denna gång? 15 Queen Of Sand är jättefin men helt andra förutsättningar nu gentemot senast. 8 Hossiana Boko har tränat bra och Oskar J Andersson kommer ladda från start. Hittar hon till ledningen kan det hålla hela vägen till låg spelprocent trots att det handlar om comeback.
Ranking A: 14,3,11 B: 15,8

V75-7
5 Tobias del Ronco kom till start med ett fint rykte inför Sverigedebuten men var då en liten besvikelse. Senast var han dock riktigt imponerande och avslutade 1.11,2 de sista 600 metrarna med full fart över mållinjen. Man hör på Stig H Johansson att han gillar denna häst som jag tror har goda chanser här i V75-avslutningen. 10 Sevilla har alltid varit en snackhäst och nu stabiliserats hos Joakim Lövgren. Distansen kanske inte är någon fördel, han är stark och tål längre lopp, men hästen står sig fint i klassen och jag dubblar med honom. 11 Pastor Power ska tävla utan skor runt om för första gången i karriären och trivs dessutom förträffligt i jänkarvagn. 2 Eelis blir spännande med Örjan Kihlström och sitter perfekt på det från början. 1 Leader Brodde fick äntligen vinna senast och ska kanske tävla i en jänkarvagn. Blir så fallet är det andra gången i karriären han springer i en sådan vagn och Mattias Djuses häst har toppform. 6 Dennis de Castella är troligen bättre än någonsin – rolig skräll om man söker en sådan.
Ranking A: 5,10 B: 11,2,1,6