V75-HÖRNAN

ÅRJÄNG 13 JULI

Lördag 13/7: Fernlunds V75-analyser

ÅRJÄNG
med Årjängs Stora Sprinterlopp
Lördag 13 juli
Start: 16.20

V75-1  Silverdivisionen
1 Eldorado B.
 spurtade ursinnigt senast i skymundan bakom Bucks To Burn. Han är väldigt startsnabb, har spetsat från spår ett tidigare och detta är en toppchans. Han är snart uppe i eliten och där kommer han också hävda sig, så pass bra är hästen. Visserligen har han aldrig vunnit över lång distans på tre försök, men det tror jag mest är tillfälligheter. Jag inleder med spik. 6 Ragazzo de Sopra blev ett stort stallskrik senast, men kom aldrig in i loppet. Vi glömmer den insatsen och innan det har han varit duktig. Given vid gardering. 7 Virginia Grif borde nog vunnit senast, men gjorde det ändå klart okej. Örjan Kihlström upp är spännande. 2 Apapmand har vunnit på svensk mark förut och var rejäl senast. Tas med vid bredare gardering.
Ranking A: 1 B: 6,7,2,8

V75-2  Klass II
1 Deede Star
 kommer till start med två raka segrar och har varit riktigt rejäl. Senast avslutade han under 1.12 det sista varvet i spåren och utan strul är detta en toppchans. Han har dock startat i voltstart enbart en gång och det finns osäkerhet hur fort han kan öppna och så vidare. Helt pålitlig är han inte heller och som klar favorit vill jag gardera. 4 Great Winner har matchats mot detta och står fint inne i loppet. Det blir första gången med rycktussar och Magnus Jakobsson är smått optimistisk. 3 Ready To Roll har jag haft span på ett tag och det är en väldigt rejäl häst med skönt tryck i steget. Inte som bäst näst senast, men senast var han tillbaka i vinnartagen igen och kunde vinna trots galopp i starten. Utan strul är han väldigt långt framme. 7 Upload gjorde en jättefin insats bakom löftet Istanbul Boko senast och trivs med Örjan Kihlström. Farlig att nonchalera. 6 Running Like Hellimponerade lite på mig senast då han stod emot en så pass bra häst som Young da Vici, vilket var starkt. 5 Royal T.N. var jättefin på Färjestad, men kanske inte lika bra senast. Blir i stort sett helt ospelad och det är orättvist mot hästen som duger bra i klassen. 2 The Real Face satt fast med lite sparat senast, får sistastrecket.
Ranking A: 1,4,3 B: 7,6,5,2

V75-3  Erik Perssons Memorial – Dubbelcupen
Oerhört svårlöst final av Dubbelcupen och mycket hästar på kupongen behöver inte vara fel. Tipset till formstarke 10 Pyrmo som vann enkelt tillammans med Ulf Ohlsson från ledningen senast. Tränaren är väldigt optimistisk och chansen är klart vettig. 12 Björs Viking har gett sig två gånger i rad från ledningen, men formen är bra och hästen blir väldigt bortglömd här. Tillsammans med Erik Adielsson från springspår på tillägg kan det bli helrätt och snabbheten är hästens största egenskap. Värd att passa precis som karismatiske 8 U.R.Faxe som är i behov av en extremt fin resa, men det kan han få tillsammans med Örjan Kihlström och det kan bli barfotabalans vilket är spännande. 5 Spik Loke ståtar med fem raka segrar, men jag står över honom då han blir för mycket spelad och det finns inget spelvärde i den hästen denna gång, enligt mig. Han möter tuffare hästar nu än tidigare och har ett svårt spår i volten. Kan vinna, men inte jättehet.
Ranking A: 10,12,14,8 B: 5,6,1,15

V75-4  Stolopp
2 Lady Nadine
 hade inte startat på tio månader, men comebacken på Örebro för ett par veckor sedan var minst sagt imponerande. Hon vann på en fenomenal tid och gjorde det på ett väldigt bra sätt. Inte helt stabil, men felfri borde hon kunna köras till ledningen i första sväng och sedan blir hon svår att besegra. Dock finns det formstarka motbud som har mer hårdhet. En sådan häst är 15 Hope And Dreams som inte glänser intrycksmässigt, men hon tågar och går och imponerar. Inställningen är fantastiskt bra och Oscar Berglund är optimistisk och hans sto trivs ypperligt tillsammans med Emilia Leo i vagnen. 12 Ottens Dibaba var duktig bakom Short In Cash senast och nu utrustar Magnus Jakobsson sin häst med rycktussar för första gången. Hon har springspår på tillägg och travar hon iväg och får en bra start kan det bli en snabb inledning och då blir det ännu mer intressant. 11 Dallas As var med i Stosprintern senast och gjorde det klart bra. Även hon har springspår på tillägg och det är något Robert Bergh är expert på. Det kan bli en snabbstart och då är hästen aktuell även om hon är yngst i fältet och inte har rutinen som många av de andra.
Ranking A: 2,15,12 B: 11,14,1,6

V75-5  Klass I
5 Macelleria 
var ett bra köp som hästägare hos Robert Bergh gjorde för ett tag sedan. Två fina andrapris har det blivit i hans regi och nu kan första segern komma. Senast var hästen tapper som tvåa bakom Falcon Am och når han ledningen nu är loppet troligen över, men problemet är att han har 4 Charlock Wiking invändigt som aldrig förlorat från ledningen och det kan bli en stenhård inledning. Jag garderar på och 9 Twigs Ceasar har lopp i kroppen efter kortare frånvaro och hästen har genom hela karriären varit lovande. Björn Goop sitter fint på det och sjuåringen är tung i spurten, given att ta med. 2 Tale Of Jacks är en härlig häst som avslutade bra i skymundan bakom toppstoet Zalie Gar senast. Skulle kunna överraska här. 1 Eicas vann ”upp till bevis” tillsammans med Stefan Melanders sambo Catarina Lundström senast. Får fint lopp härifrån och det är en som ”Tarzan” håller mycket högt. 6 Venerdi var tapper efter märkligt upplägg senast och tog två imponerande segrar innan det. Första med Jorma Kontio är intressant och även den hästen är given på kupongen.
Ranking A: 5,9 B: 4,2,1,6

V75-6  Bronsdivisionen
1 Visa As
 är ett extraordinärt bra sto som imponerar mest hela tiden. Senast var hon visserligen bara tvåa, men insatsen var helt enorm bakom Global Undecided. Försvarar hon innerspåret är chansen god, men det finns konkurrenter som vill bråka med henne och som storfavorit vill jag spela emot. 6 Sanda Love var fantastiskt bra på Axevalla näst senast och de dagar han är på humör kan han allt. Svårigheten är dock att han ibland blir väl energisk och då inte gör sig själv rättvisa. Har Sanda Love en bra dag går ingen säker. 2 N.Y.Coeurdesoleil utrustades med jänkarvagn och helstängt på Solvalla näst senast och blixtrande till ledningen och vann säkert. I samma lopp var Visa As med och hon måste öppna riktigt fort om hon ska svara ut hästen utanför från början – det är en sak som är säker. Tre hästar på kupongen känns bra. 4 Jaques Noir är ojämn och inte lätt att räkna på. Spurtade jättebra senast och tas med om man tar fler än tre hästar och det är nog givet att han vinner denna gång då jag står över (brukar spela honom).
Ranking A: 1,6,2 B: 4,5

V75-7  Årjängs Stora Sprinterlopp – Gazza Degatos Minneslopp
Öppen upplaga av Årjängs Stora Sprinterlopp där 2 Nadal Broline får mitt tips. Han var fenomenal i debuten för Björn Goop, men helt under isen senast. Något stod inte rätt till den dagen och jag räknar med att han är tillbaka i gott slag – för en häst som Nadal gör sällan två dåliga lopp i rad. Han sitter perfekt på det i andraspår och ”BG” kan låta de andra köra från start för att sedan kliva in i matchen 800 meter från mål. Nioåringen var tvåa i det här loppet i fjol, då bakom Propulsion, men jag tror att han vinner i år. 1 Dante Boko älskar Årjäng och var trea i fjol. Han tar förmodligen ledningen och kan leda länge – kanske hela vägen. 6 Milligan’s School går från klarhet till klarhet och hade lekstuga mot enklare motstånd på Rättvik senast. Löpningen härifrån kan dock bli rätt så tuff. 5 Milliondollarrhyme har utvecklats på ett mycket imponerande sätt och har både styrka och speed. Han kan mycket väl ta sin första riktigt stora seger här. 3 Uza Josselyn kom inte in i loppet senast, bara att glömma. Varit duktig innan det och elitloppshästen kan vara en rolig skräll för dig som letar bortglömda hästar, för hon är väldigt bra.
Ranking A: 2 B: 1,6,5,3,7

Förslag V75 Årjäng

Patrik Fernlunds Tips-Förslag

TIPS

V75
13 JULI 2019
ÅRJÄNG
AVD HÄSTAR
RESERVER
1
ELDORADO B.
6,7
2
1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7
8
3
8 , 10 , 12 , 14
5,6
4
2 , 12 , 15
11,14
5
1 , 2 , 4 , 5 , 6 , 9
3,11
6
1 , 2 , 6
4,5
7
NADAL BROLINE
1,6
1512 rader x 0,50 kr = 756,00 kr

TIPS

V75
13 JULI 2019
ÅRJÄNG
AVD HÄSTAR STATUS
1
ELDORADO B.
Stängd
2
Inga hästar valda
Öppen
3
12  BJÖRS VIKING
Stängd
4
Inga hästar valda
Öppen
5
Inga hästar valda
Öppen
6
SANDA LOVE
Stängd
7
Inga hästar valda
Öppen
Harry V75 max 200,00 kr *