Ulf Eriksson om Milligan`s School

”Milligan har höjt ribban hela tiden”

Ulf Eriksson har inte funderat på taktiken inför sitt första framträdande i Årjängs Stora Sprinterlopp. Däremot vet han att han sitter bakom en häst i toppform.
– Han har höjt ribban hela tiden, säger kusken.

Ulf Eriksson och Milligan’s School har blivit ett välkänt ekipage. Inte minst efter segern i Sundsvall Open Trot förra året. I år har duon bland annat hunnit med ett elitloppsförsök och två segrar i högsta klassen. Den senaste togs på 1.11,1 full väg i överlägsen stil.

– Han var väl inte dålig i elitloppsförsöket, men kanske att det hade blivit lite långt mellan starterna efter galoppen i Olympiatravet. Han hade inte vråltoppform den dagen. Sedan visade han 14 dagar efter att han hade haft nytta av Elitloppet. Då sprang han 1.11 blankt, säger Ulf Eriksson. Då handlade det om Jämtlands Stora Pris och det var Carl Johan Jepson som körde.

”Flera dagar kvar”

Nu laddar Ulf Eriksson för Årjängs Stora Sprinterlopp för första gången.  – Jag har inte hunnit tänka så mycket på det. Det är flera dagar kvar.

• Brukar du gå in stenhårt kvällen innan och analysera loppen eller hur gör du?
– Jag vet inte om jag någonsin har gått in stenhårt för att analysera någon taktik, då skulle man väl aldrig kunna sova.

• Vad säger du om fältet?
– Det är alltid bra hästar i det här loppet. Det är ett speciellt lopp som många vill vinna och i år är inget undantag. Nadal Brolines årsdebut var ju ruggigt fin och jag har varit imponerad av Freddes häst hela året (Milliondollarrhyme).

Självklart favoritminne

Även om han bara har följt loppet från sidan tidigare har han inte svårt att plocka fram sitt favoritminne.

– Propulsions avslutning när han inte hann fram till Dante Boko.

Den sistnämnde finns med i årets fält och han har dessutom dragit spår ett.

– Loppet ligger mitt i säsongen och de flesta är som bäst nu. Den som ska vinna kommer inte att få något gratis.

Frågetecken för distansen?

Och kanske talar tiden för Milligan’s School.

– Sedan jag började köra honom har hästen utvecklats mentalt tycker jag och han är både starkare och snabbare nu.

– Det har bara trummat på för honom. Han har successivt höjt ribban hela tiden.

Vill man leta frågetecken så går det faktiskt att varna för distansen. På svensk mark har Milligan’s School inte varit bättre än trea över kort distans. Kusken ser det mer som en tillfällighet.

– Han är ju stark givetvis, fast han är ju inte osnabb. Sist gick han 1.09,3 sista varvet och han har väl avslutat 1.08 sista 700 för mig tidigare.

”Aldrig kört så fina hästar”

Noterbart är att bland lördagens motståndare var Sorbet, Nadal Broline och Lionel N.O. med när Milligan’s School vann Sundsvall Open Trot i fjol.

För Ulf Erikssons del leker travlivet för dagen och även om det inte blev någon final i Elitloppet kan han blicka tillbaka på den helgen och minnas segern i Sweden Cup tillsammans med Queer Fish.

– Jag har väl i stort sett aldrig kört så här många fina hästar som jag gör nu.

• Hinner du med någon semester?
– Det blir några dagar emellanåt. Jag var i Visby tre dagar förra veckan. Något längre blir det väl inte.