HUR GICK DET ????

Här tar vi upp ev. händelser och förklaringar till varför det gick som det gick  i den senaste omgången på V75 och hur Travgruvans analyser fungerade ! ( Recenseras i mån av tid )

Publiceras oftast dagen efter tävlingarna !

AXEVALLA 16 FEBRUARI :

AVD.1 :  Klass 2-lopp över 2640 meter med ett gäng orutinerade hästar . Förhandsfavorit under hela veckan var nr.4 Willmer Gel . Var tippad 1:a i Guiden , 1:a i Vi Tippa , 1:a i Aftonbladet och SPIKAD i Expressen . Travgruvan var absolut inte med på det och vi hade den heller inte som 1:a på ranken . Vi hade den inte ens med som A-häst på systemet . Den avgörande faktorn var att vi lätt räknade med tappstart från spår 4 och den gissningen var inte fel , då Willmer tappade minst 50 meter redan från början . En annan orsak till att vi inte ville 1:a-ranka hästen var , för att vi tidigare sett att hästen tydligen kan galoppera vart som helst omotiverat . Johan Untersteiner uttalade sig om att hästen nu känns stabilare och var inte orolig för galopp men vi såg det annorlunda . Hur gick det ? Först en trevande tappstart och sedan blev det galopp 2 gånger om i loppet , helt omotiverat ! Vi hade 10%-aren nr.10 Evan Williams Sisu som 1:a på vår rank men vi påpekade också att det inte var något säkert kort mad anlening av kusken (sorry Bosse , inget illa menat) . Vann gjorde nr.6 Whipped Eggs som vi visserligen hade på våran rank men kanske lite för långt ner , för att vi nu i efterhand skall vara nöjda . När det gäller spetsstriden så ansåg vi på Travgruvan att nr.1 Tingel Face var den som skulle spetsa , för vi anser att hästen är så pass snabb ut . Tränaren själv säger att han bara är ”sådär” så vi tog till oss det och fick välja alt. 2 med pappa Ludde .

PS ! Man skall nog lyssna mer på sig själv som analytiker än att lyssna på tränare och kuskar . För ibland undrar man vad dom egentligen vet själva ? Vi studerar hästarna väldigt noga , bl.a. genom att lägga ned en himla massa timmar i lopparkivet , för att göra bedömningar . J.U. tyckte att Willmer var stabil , det ansåg inte vi . Adrian ansåg inte Tingel Face som startsnabb , det ansåg vi . Vi fick rätt i bägge fallen medans tränarna hade FEL i bägge , så……………………………..!

AVD.2 :  Stolopp med tilläggsvolt och med 15 startande . För oss på Travgruvan , så luktade det skräll lång väg och vi skrev också : – Svårlöst som attan och kräver säkert många streck . Egentligen ingen häst i loppet som vi vågar sticka ut hakan och säga , att den inte behöver vara med på kupongen . Såååå svårt är loppet , tycker vi ! ”  Självklart så är det spelkassan som styr hur många man har råd att ta . På vårat system , så fick vi ”bara” råd med 10 av loppets 15 startande och vad händer då ? Klart som attan att vi spricker !!!!! Var inte långt borta att 4%-aren nr.2 Hera Di Quattro skulle vunnit och den fanns med på kupongen . Visst är det typsikt ? Som spetsvinnare hade vi tippat nr.7 Sarah Palema och tanken var det inget fel på . Öppnade bra och var på väg att köra ner till plankan för att sätta sig i ledning men precis i det ögonblicket så ställer sig hästen i galopp . Ja ja !

AVD. 3 :  Tyvärr så blev Gulddivisionen lite rumphuggen av flera skäl . Platon Face var till attack ca. 900 kvar och kom farandes ute i 3:e spår och man satt och hoppades på en match in på upploppet . Men ca. 5-600 till mål så galopperar Platon , tyvärr ! Den andra utmanaren kör Robert Bergh bort totalt . Nimbus C.D. är ingen långskubbare och då går man inte fram i dödens över 2640 meter . Han blev orolig när Elliot Cogar kom i andraspår och styrde ut . Det anser vi inte att man behöver göra i det skedet . Bättre att ta rygg på dessa och få ett vilsammare lopp och ta in på slut . Helst när det är ett litet fält och ett långt upplopp ! Nej , Robban ! Blev alltså en ”promenad i parken” för On Track Piraten . Det här loppet såg vi som ”BÄSTA LÅSET” och satte med 3 hästar , då vi anser det vara ett generalfel att bara gå på 2 hästar , som 85% av spelarkåren gör . Antingen så spikar man eller så tar man med MINST 1 eller 2 outsiders . Våran spetsvinnare var det inget större tvivel om , då nr.2 Phantasm Soa bör vara snabbast ut med tanke på spårlottningen !

AVD.4 :  Här var nr.9 Rossi Palema förhandsfavorit i loppet . Var aldrig aktuell för oss som spik och blev senare heller inte ens A-häst på vårat spel . Vi valde att hellre ta nr.6 Tony Afrika och nr.14 Island Life , som A-hästar på systemet (sorry att vi aldrig hann med att ändra våran rank) . På våran rank på de 4 första så slutade hästarna som 1:a , 2:a och 3:a i mål .

AVD.5 :  Att nr.1 Always On Time skulle spetsa var vi rätt övertygade om på Travgruvan ! Mycket snack och skriverier om spetskörning här i media men att spekulera här , var inget vi tyckte man borde lägga tid på , då Always är riktigt snabb i början . Lite märkligt kört var det av Söderqvist , som valde att gå ner i rygg på ledaren med nr.3 Stepping Spaceboy . Kanske hade Stefan läst Aftonbladet eller Travronden som t.o.m. valde att ranka Always On Time 1:a ? Visste dom inte att loppet var på 2140 meter ? Visste de inte om att hästar som är sprinterbetonade ALDRIG håller hela vägen på banor med långt upplopp (om de inte får ”trolla” bort de första 1500) ? Otroligt ! ( Behövs tydligen inte mycket , för att få titulera sig som Travexpert , som dom kallar sig ? ) Med det ryggvalet så blev också Stefan dragen bakåt hela upploppet ner och satt med fulla linor över mål . Det räckte att Always såg upploppet , så vek han ner sig och slutade som 8:a i mål ! Riktigt bra var däremot vinnaren nr.4 Västerbo Exakt , som vann loppet trots dödens hela loppet igenom . Än en gång så satt en vinnare som 2:a på våran rank .

AVD.6 :  Lopp över 3000 meter är ofta roliga att se på och sådant ser vi gärna mer av framöver . Vi på Travgruvan hade aldrig ens på tanke att spika Lördagens i särklass största favorit . Det kan vi låta ”experterna” göra istället ! Vi spikar gärna inte en favorit till 65-70% med så många frågetecken i bagaget , som det än dock fanns (beskrevs i våra tips) ! Här vann ju som vi vet nr.7 Pacific Face och var inte alls oväntat , bara han stå på benen . Tyvärr så var vi lite för fega och rankade Pacific ”bara” som 3:a på våran rank (Satt som 1:a på våran tidsrank) . Spetsstriden ? Den fanns aldrig , då vi ansåg att endast en jordbävning skull hindra nr.6 Smokey Herman som spetsvinnare . Som vi skrev ” – Smokey Herman bör spetsa om han så bara körs på halv-fart ! ”

AVD.7 :  Här var vi rätt så överens på Travgruvan , när vi sa att nr.9 Vlad Del Ronco var den absolut ”BÄSTA SPIKEN I OMGÅNGEN” ! Vad mer finns att säga ? Vann relativt enkelt och var inget snack om saken ! I våran loppanalys så skrev vi följande :  ” – Med tanke på tjurrusningen från start , så kommer det här loppet antagligen att gynna av bakspårs-hästarna . Bäst av bakspårs-hästarna bör nr.9 Vlad Del Ronco vara , som denna gången körs av Björn Goop och alltså ersätter amatören Ceka i sulkyn !  2:a – 3:e utvändigt och sedan………………………….!  2:a ytter blev det och alltså inget fel på den analysen eller vårt val av BÄSTA SPIKEN !

 


ÅBY 2 FEBRUARI :

Oj Oj , vilken Lördag ! Det började riktigt bra för oss på Travgruvan i Lördags . Både i spel och på våra tips och analyser . Vi hade i tidigt skede klart för oss att det skulle bli hyfsat bra med pengar , för de som skulle få in 7:an ! Det blev ju till slut också 401 125 kr för de lyckliga .

AVD.1 :  Här startade ju som vi vet , Lördagens största favorit ! Nr.11 Southwind Feji började allt mer närma sig 60%-strecket under Torsdag-Fredag , när vi skrev våra tips och började att analysera loppen . Efter att ha synat alla hästarna här , så var vi på det klara med att det INTE var en bra spik att gå på . Stå med dubbla tillägg (40 meter) bakom startvolten och i ett fält med 15 hästar  , är inget vi anser vara optimalt . Vi skrev därför : ” – Travgruvan går INTE in och spikar ett sådant här lopp ! ” .  Naturligtvis syftade vi då på storfavoriten . Det visade sig senare vara helt rätt tänkt från våran sida ! Feji slutade som 4:a och var flera längder efter vinnaren . Vann gjorde istället nr.1 Okaloosa Bell . När vi skrev tipsen , så låg hon på ca.7-8% i spelet och ändå så valde vi att ranka henne som 2:a i våra tips . Något vi var både glada och stolta över , då hon passerade mållinjen som 1:a . Även spetsanalysen satt som den skulle ! 

AVD.2 :  Nu var det dags för Klass 2-loppet ! Här har vi tjatat i flera veckor om att man bör helgardera om man har råd . Ett tips som i flera veckor nu har visat sig vara helt riktigt . Denna Lördag så gjorde Travgruvan ett ”undantag” men bara med tanke på att det var en final . Vi tyckte man kunde känna sig trygg med 4 hästar i loppet och den teorin föll också väl ut . Hästarna 2 , 6 , 8 och 11 , såg på papperet ut att vara snäppet bättre än de övriga . Blev ju också en tuff strid över linjen mellan våra hästar 2 och 8 , där nr.2 Victory Topline till slut avgick med segern . Vi noterade i tipsen att , om Victory skulle tävla med Jänkarvagn så tyckte vi han var segeraktuell . Men inget vi kunde veta redan på Fredagen och vi ville inte chansa . Flyttade därför ner Victory som 2:a i våran rank bakom just nr.8 Pastor Power . Vi hade även vinnaren som 2:a på våran tidsrank här .

AVD.3 :  Inte så mycket att skriva om här . Nr.3 Wingait C.H. vann loppet efter att fått ”sitt lopp” i rygg på ledaren . Bara satt och åkte med och utnyttjade Open Stretch in på upploppet , fick därmed allt serverat . Även denna vinnaren hade vi som 2:a på våran rank . Spetsanalysen var det heller inget fel på , då vi trodde på spets för nr.2 Dolan Spring . Så efter tre avdelningar så var vi mycket nöjda med våra tips och analyser .

AVD.4 :  Det här loppet såg vi som det svåraste loppet på papperet . Blev heller inte så lätt att hitta vinnaren visade det sig senare . Efter att nr.5 Crossfire Simoni utropats som vinnare , så var det bara 1,2% kvar , av alla nära 1,1 Miljoner inlämnade system .  Som tur var för våran del , så var Travgruvan lite mer pålästa i det här loppet än många andra tips . För de som hade tillgång till våra tips kunde läsa : ” –  Den första vi tänker på när det gäller skrälldrag i det här loppet är nr.5 Crossfire Simoni . Avslutade sylvasst i senaste starten och det gillar man alltid att se . Efter den målgången så kändes han som en ”nästagångare” och skall absolut med på kupongen .”  Hade honom inte som 1:a på ranken men var absolut med . Satt även som 4:a på våran tidsrank . Efter de här fyra första avdelningarna så kunde vi inte annat än vara supernöjda med våra tips och började fundera på att sätta Champagnen på kylning .

AVD.5 :  Något lopp i en V75-omgång , så bör man försöka sig på att hitta ett s.k. sparlopp . Här tyckte vi att det var bra potential för det och valde att gå kort . Tyvärr , så vill inte Fru Fortuna alltid vara med oss och andra . 1:a på ranken satte vi nr.1 Sebastian Journey . Mycket för att vi tippade honom som spetshäst , som han riktigt blev . Plus att i det senaste loppet så såg hästen mycket fin ut vid vinst över 3140 meter . Var t.o.m. så vi satt och funderade på spik här . Men som så många gånger tidigare , så fick vi se en Nurmos-häst underprestera . Sebastian såg klart slagen ut redan efter 1500 meter . Nr.3 Shorthanded Jag som var med på vårt lås galopperade bort sig tidigt och fick sedan ett hopplöst läge . Här kunde vi inte annat , än få ”gamnacke” när alla 3 inte var att känna igen . Missade tyvärr vinnaren nr.12 Vikings Preacher , då vi vet av erfarenhet att det mer eller mindre är kört , med ett 12:e spår i en final .

AVD.6 :  Många av kupongerna som var kvar , hade nog säkert bara markerat hästarna 9 och 10 här . Naturligtvis sunt kanske men skall man försöka sig på de stora slantarna , så måste man våga också . Vi var lite inne på att Robban kanske skulle köra på lite med Nimbus C.D. denna Lördag och ville inte missa en sådan kanonhäst , som han är i grund och botten . Så den fick komma med på systemet . Nimbus var som vi såg inte helt borta ur leken . Kom som en torped över upploppet och fick knappt stryk , bara med en knapp hals visade det sig på målfotot . Nära att en 5% skulle sitta här och lite tråkigt för våran del , när vi nu hade den här feelingen . Vann knappt gjorde istället nr.9 Sorbet som överraskande kördes till ledning ,  tidigt i loppet . En Sorbet som aldrig tidigare vunnit på Åby . En Sorbet som enligt Redèn inte gillar att resa . En Sorbet som enligt Redèn inte fungerar MED skor . En Sorbet enligt Redèn som inte klarar av att stå i den typen av boxar som Åby har . Undertecknad är JÄKLIGT trött på att höra Redèns snack om sina hästar och kommer framöver att stänga av ljudet när han skall intervjuas !  Det här var inte första gången , som han kommer med 100 negativa uttalanden och sedan vinner med hästen ändå ! Var garanterat heller inte den sista gången så………………….. Första tipset hade vi på Zenit Brick (mycket p.g.a. allt Redèn-snack) . Men åter igen så underpresterade en Nurmos-häst och denna gången så blev det Zenit som fick ta den rollen . Vi hade vinnaren nr.9 Sorbet som 2:a på ranken och som 1:a på våran tidsrank .

AVD.7 :  Man hade redan nu börjat känna av att det inte skulle gå och att det börjat att spöka . När det väl börjar , så blir det som rena snöbolls-effekten . De senaste dagarna strax före tipsen skulle redovisas , så gick vi in på att spika nr.3 Disco Volante . Vi blev mer och mer övertygade att det var bästa spiken i omgången ! Många faktorer och anledningar som gjorde oss säkra på det valet ( Vi skrev om alla anledningarna i våra tips) . Men som sagt , snöbollen hade kommit i rullning och alltså inget konstigt eller förvånade att Disco slutade sist i loppet . Vi kan sätta en redig slant på att något var galet med hästen och det kan nog alla hålla med om , som såg loppet ! Vann gjorde ”äntligen” Erik Sting(nr.8) som inte har fått vinna sedan i Juni , i somras . Vann som 6%-are och var med på våran rank . Vi skrev också i vårat tips följande : ” – Vi måste nämna ”våran” Erik Sting som tyvärr fått ett uselt läge med spår 8 bakom bilen . Men 6% på Erik Sting , det ser vi sällan och kan vara den som sänker en massa kuponger i sista avdelningen ? Bör väl kanske också tilläggas att vi hade Erik Sting som 1:a på våran tidsrank ! En rank som vi alltid rekommenderar att hålla koll på , då vi ofta har med vinnarna där , höga som låg-procentare . 


KALMAR 26 JANUARI :

Ja , vad skall man säga ?? Vad har skett de senaste omgångarna ? Inte en ”normalt vinnande” favorit har vunnit , på vet inte hur länge ? Illuminati i Lördags , åkte på pumpen . Veckan innan så var det Zenit Brick . Innan igen , så var det Olle Rols . Före det , Lionel N.O. . Veckan innan Propulsion till 90% och 2 dagar senare , så åkte även Stonewaschd Diamant som största favoriten . Har Ozon-gasen till hästarna , fått fäste i Sverige ? Har Maffian tagit plats och styr i Svenskt trav som de gjort i Italien ? NEJ , det tror vi inte naturligtvis och hoppas verkligen inte heller men man börjar ju snart fundera ? Man känner sig som Vägverket och SJ , när det kommer snö ! Står och gapar med öppen mun och är helt överraskat förvånad ?

Kan i alla fall säga att vi är fasen så mer glada för de här supersvåra veckorna , än som varit innan . Det är ju egentligen det här vi l VILL ha . Svåra omgångar ! Inga jäkla ihopsydda omgångar av ATG , där dom skräddarsyr lätta omgångar för att få en Jackpot-omgång veckan efter . Kanske har de i toppen äntligen tagit till sig all kritik och börjat förstå att dom annars blir av med alla sina lojala V75-spelare ? Vi kan väl kanske hoppas på det , så det inte bara är en tillfällighet ?

Första tanken när omgången var över i Lördags var : ” – Fasen vad illa det blev med våra tips ” . Gillar att vi ställer höga krav på oss och det skall vi fortsätta med . Lite ödmjuka kanske vi också skall vara mot oss själva ? Satte ju trots allt 6 av vinnarna på Top5-ranken och där vi missade ( avd.2) , där skrev vi också , att inte var på det klara med att vinnaren fanns på våran rank och vi rekommenderade en helgardering . Tittar man sedan på de andra aktörerna så……………….

Guiden fick 4 rätt på 100.800 rader . Vi Tippa fick 3 rätt på 6.480 rader . Sedan så var ju de ”stora” grabbarna ute med sina system också , på andelsbolagen . Plockade fram de största och även från Spelbolagen som säljer sina tips för mellan 69:- -149:- . Andelspriserna ligger mellan 1.000:- och 1.500:- . System som alltså kostar mellan 9.000:- och 13.500:- . SAMTLIGA av dessa hamnade på 4 eller 5 rätt i omgången . När vi kollade upp alla de här , så förstod vi genast att vi INTE tippade så illa ändå , utan låg bättre till än de flesta . Den fina skrällen med nr.12 Niras Bublebee varnade vi starkt för occh skerv speciellt , med stora bokstäver : ” -MISSA INTE DENNA HÄST ” , hade den därför som 3:a på våran rank . Var rankad 10:a i Guiden och Vi Tippa hade den som 12:a och sista häst i sin rank .

Blev idag en förkortad version här på Eftersnack då tiden hellre spenderas på kommande V75-omgång , som vi redan är i full fart med . Hela Söndagen som vi normalt lägger på Eftersnack gick ju som ni förstår till gårdagens V75:a med Prix d’Ameriqe som huvudnummer .

Kommande Lördag så vankas det ju Finaler på Åby-travet . Kanske kan vi ta till lite extra hjälp i våra tips , då 2 av oss är uppväxta på Åby-fältet !

 


SOLVALLA 19 JANUARI :

Mika Forss , Mika Forss !!! Vad skall man säga om hans styrningar ? Kan garantera att både Zenit Brick och Erik Sting hade stått i vinnarcirkeln med annan kusk i vagnen ! Sitter och halvsover med Zenit istället för att dra undan på upploppet . Zenit är ju ingen som växlar tempo , som om han har en Turbo . Med Erik Sting så tvingar han ledaren Super Zantos att gasa på i ledningen och detta i sin tur gör ju att Västerbo Grosbois får en lucka från vinnarhålet och enkelt kan glida ut på upploppet . Lär dröja innan vi spikar någon häst med Mika Forss i sulkyn igen ! Tråkigt som attan att behöva sitta med 5 rätt , istället för 7 , som det annars blivit med en mer vaken och taktisk kusk . Såååå många timmar vi lagt ner i omgången och så blir det katastrof p.g.a. att en proffskusk inte läst på och gör sitt jobb ordentligt ! Ja , ja , man får släppa det hela och sikta in sig på kommande Lördag , där V75:an skall avgöras på Kalmartravet . Har vi spelare tur så kanske Mika kör några storfavoriter då , som vi då naturligtvis sänker tillsammans med Mikas hjälp ? Eller så kanske han är på träningsläger uppe i Utsjoki ? 

Avd. 1 : Här rankade vi nr.8 Electrical Storm , spelade till 4% . När det var ca.300 kvar och Djuse styrde på och gick ut i 3:e spår , så fick vi känslan att det skulle gå vägen . Tyvärr , så tröt krafterna istället . Antagligen inte den distansen han skall kuta , 500 meter för långt ? Har annars en riktigt bra spurt att komma med . Vann gjorde istället nr.4 Sebastian Journey efter att fått luckan på upploppet av en snäll Adielsson ! Spetsanalysen vi gav var 100% . Rankingen av Sebastian fick halka ner från 4:a till 5:a , efter att ha lyssnat på Björnkollen .

Avd. 2 : Här var vi inte riktigt på det ! Svårtippat på förhand och är naturligt då 15 lärlingar skall tampas om segern . Vann gjorde andrahandsfavoriten nr.9 Andy Pandy One och det enkelt med ca. 5 längder . Den hade vi tyvärr rankat ner som 5:a på våran rank .

Avd. 3 : Spetsanalysen satt klockrent och även loppanalysen ! ALLT hade blivit 100% , om bara Mika Forss hade kört Zenit Brick som han borde gjort . Att Sorbet MED SKOR , skall speeda ner Zenit Brick i ledningen , händer kanske 1 gång på 100 . Med Mika i sulkyn bakom Zenit , så händer det 99 gånger av 100 . Vi rankade ner Sorbet som 4:a på ranken av den enkla anledningen att han skulle springa med skor . Finns en anledning till att Redèn valt att inte starta Sorbet på Svenska vinterbanorna . Tyvärr så är det sådant här som händer ibland i trav . Är inte förvånad när man kollar in Mikas körningar , som visar att han inte tagit en enda seger på de 32 senaste uppsittningarna . Kör han som i Lördags , så får han nog vänta MINST 32 lopp till ? Vinnaren Sorbet hade vi alltså som 4:a på våran rank och som 1:a på våran tidsrank .

Avd. 4 : Vi tippade på att nr.3 Isolde skulle vara först in i kurvan före nr.2 Up North . Kanske hon varit om hon inte dummat sig i starten och galopperat ? Inte helt oväntat så kom en skräll i det här loppet . Vann gjorde som vi vet nu nr.14 Roly Poly . Där dök många spelare med chans till 7 rätt , liksom Guiden , Travronden  och Vi Tippa . Ingen av dessa exper-tidningarna hade med vinnaren . Det hade kunnat förhindrats , om dom bara hade läst Travgruvans tips ? Som bekant så hade vi nr.14 Roly Poly som 1:a på våran rank !

Avd. 5 : Och så var vi där igen ! Vi har varnat vecka på vecka , för att man inte bör gå kort eller spika i Klass 2-loppen . Denna gången så var dagen näst största favorit i just klass 2 . Vi skrev en hel del i våra tips om just favoriten Victory Topline . Det visade sig att våra farhågor inte var så illa i våran analys . Tyvärr så var vi väl lite klena med att inte ha vinnaren nr.4 Night Brodde bättre än 5:a på våran rank . Hade honom som 3:a på våran tidsrank och borde kanske haft honom minst lika högt på vinnar-ranken ?

Avd. 6 : Västerbo Grosbois var vi aldrig tveksamma på att sätta som spetsvinnare . Trots att kusken missade starten , så satt han ändå i spets in i första sväng . Här var det säkert många som låste loppet på två hästar , i alla fall om man kollar på spelprocenten . Uppohoppa(23%) och Erik Sting(38%) var de som var spelade i loppet . Vi på Travgruvan valde också att gå kort i loppet och tyckte oss hitta ”BÄSTA LÅSET” i omgången . Men vi valde istället att ta Västerbo framför Uppohoppa . Det låset visade sig vara det bättre alternativet , då nr.7 Västerbo Grosbois sedermera vann loppet som 11%-are . Vi gick helt enkelt efter våran rank där vi hade Västerbos som 2:a , likadant så satt den som 2:a på våran tidsrank . 

Avd. 7 : Vi hade lite feeling för att nr.3 Exclamation Mark skulle sitta i spets och det gick ju vägen . Men skall tilläggas att Adigo Trot så gott som var förbi när denne gick över i galopp . Vi var ju inne på att nr.9 Wild Love skulle vinna loppet , tyvärr så kom hon inte till start . Hade annars varit kul att se hur hon stått sig i loppet ? Vann gjorde nr.3 Exclamation Mark som vi också hade som 1:a på våran rank . 

SUMMERING AV TRAVGRUVANS ANALYSER & TIPS

  • Satte 2 av dagens vinnare som 1:a på våran rank ! ( Guiden 1 , Travronden 1 och Vi Tippa 0 vinnare ) En av dom var 9%-aren Roly Poly !
  • ” BÄSTA LÅSET ” satt även det , åter igen ! 
  • Alla 7 vinnarna satt på våran TOP5-rank !
  •  Mika Forss var ett frågetecken innan tävlingarna och det visade sig vara en befogad oro då vi skrev : ” -Spikalternativ 2 i omgången är enligt oss nr.11 Erik Sting . Och är den mest ”spelvärda spiken” Men vi vill varna lite för Mika Forss styrningar den sista tiden ! Bör vara loppet där man har ”BÄSTA LÅSET” med nr.11 Erik Sting och 11%-aren nr.7 Västerbo Grosbois !”

MINUS : Att vi inte tog våran varning med Mika Forss på större allvar .

——————————————————————————–

JÄGERSRO 12 JANUARI :

Och så var denna Lördagens V75:a färdigkörd ! En del besvikelser och en del fina uppvisningar fick vi se i omgången . Den största besvikelsen av alla , var ju absolut Guldloppet ! Här såg man fram mot att få se två eventuella aspiranter till årets Elitlopp . Naturligtvis så tänker vi då på Steen Juuls Takethem och Riordans nya ”stjärna” Timone Ek . Men OJ så dåligt intryck de bägge gav . Timone slutade som näst sista häst i mål och Takethem var lika stinglös som i loppet han gjorde innan på Charlottenlund . Med det dom visade under Lördagen , så hade de inte ens platsat i Bronsdivisionen ? Kanske är Takethem inte helt Ok ännu sedan skadan ? Kanske fungerar inte Timone Ek utan Kobolt , som han är van att prepareras med , sedan vistelsen hos Fabrice Souloy ? Är det så att Riordans ”stjärna” redan har slocknat för gott ? Tråkigt var också att vårat spikval Da Pepperboy inte fick visa upp sig . Valde istället att slå på dubbla galopper och man oroas lite för att den gamla skadan kanske har uppdagats igen ? 

Avd. 1 : Här läste man sig till i experttidningarna att spetsvinnarna skulle heta Cantona Mearas eller Othala . Travgruvan var av en annan åsikt och trodde på att Nr.2 Dolan Spring skulle spetsa från innern . Och visst satt Dolan i spets redan från första stegen , visserligen inte långt borta att Ingves snuvade Söderqvist långt ut i banan . Men Dolan sträckte på sig lite extra och satte benen före nr.7 Rawindski in i första kurvan . Det märkliga var kanske tipsen man läste i experttipsen ? Dolan Spring var inte tippad i en enda tidning ???? En av de större tidningarna hade inte ens MED Dolan på systemet ( fick in den på reserven ) Vi på Travgruvan var inte det minsta tveksamma till att sätta honom som 1:a på ranken . Hade honom också som förslag till spik om man inte ville ge sig på och spika Da Pepperboy . Som en del kanske läste i våra tips , så skrev vi ju om Dolan Spring : ” –Vi tror det blir ”spets och slut , hämta ut” för hans del ! ”

Avd. 2 : Här var det ingen överraskning att nr.7 Racing Ribb skulle spetsa och vi var heller inte det minsta tveksamma till vårt val av spetsvinnaren i loppet . När vi analyserade loppet så hade vi lite på känn att Lövgren skulle vara så pass vaken och påläst , så han förstod att det gällde att ligga en bra bit framför Tuxedo Bi varvet kvar och inte dra fram honom . Något som vi noterade i vårt tips . Man vet ju att Rick Ebbinge har en tendens till att sitta passiv långt bak med sina hästar , leta ryggar och ge körorder 3-400 från mål . Det är inget bra koncept på Jägersro , där det brukar gasas på i den främre träffen när det är 300 kvar och supersvårt att ta in något på upploppet . Varvet kvar så gasade Lövgren till med sin Sevilla och övertog taktpinnen . Lövgren har bara blivit bättre och bättre de sista 3 åren , när det gäller att köra taktiskt , utan tvekan ! När Sevilla väl var i ledningen varvet kvar , då hade Ebbinge gäspat färdigt och insåg faran . Vi vet ju alla hur det slutade ! Våran tipsetta Sevilla vann och Tuxedo Bi slutade som 6:a i mål ! Vi uppmanade i vårat tips att man borde ta med 2%-aren nr.5 Amadillo C.N. och 5%-aren nr.10 Minnestads Ecuador om man garderar loppet . De slutade som 2:a och 3:a i mål och bägge gick riktigt fort över upploppet !

Avd. 3 : Även här så var valet av spetsvinnaren inte speciellt svårt att pricka . Dante Boko på Jägers med ett hyfsat startspår = spets ! NORMALT , så hade vi på Travgruvan tippat Dante Boko som 1:a på ranken men den Dante som visat upp det senaste året , har inte varit den ”gamla” Dante . 5:a , 2:a , 7:a , 7:a och 0:a är hans senaste resultat och han vann bara ett enda lopp under hela 2018 , på 14 starter . Av den anledningen så föll han ner som 4:a på våran rank . Men vi påpekade också att man gärna inte tar bort honom från systemet . Att nr.3 Turno Di Azzurra var spelad till favorit förvånade oss verkligen och vi såg en stor risk för favoritfall . Antagligen massmedia som påverkat spelarna här , för inte skall den hästen vara spelad till över 30 % i en Gulddivision och det över 1640 meter ? Märkligt !  Ja , han fick ju med sig 10.000:- hem , för sin 6:e plats ! 2:a i mål blev ju nr.10 Shadow Gar som vi hade som skrälldrag i vårat tips .

Avd. 4 : Även här så använde vi oss av receptet , lopparkivet + sunt förnuft . Av det receptet blev den färdiga rätten  nr.3 Vikens Fingerprint , som också mycket enkelt tog ledningen . Här var ju nr.1 Ofelia O.E. favorit i loppet . Från spår 1 så fick vi en klar bild framför oss att hon skulle hamna 3:e eller 4:e inner . Därifrån så är chanserna små att det skall lösa sig i ett så här stort fält med 15 startande . Så vi valde helt enkelt att ta bort favoriten från systemet och även på våran rank . Men det blev ju lite av en P.U.-dag under Jägersros tävlingar . Efter 400 meter så sitter P.U. som 3:a på innerspår , precis vad vi hade spekulerat i . Helt omotiverat så galopperar hästen utvändig om just P.U. och han kan enkelt ta sig ut i 2:a-spår . Där hade man svårt att hålla tyst bakom Tv-apparaten , för man förstod då att Ofelia plötsligt var en av de mest troliga vinnarna . Tyvärr är ett sådant scenario omöjligt att se framför sig , när man kör loppet i badkaret . Så här blev det ”dagens miss” av Travgruvan , tyvärr ! Vi hade rankat nr.12 Queen Of Sand som 1:a med tanke på den nya utrustningen hästen skulle ha . Tyvärr så blev det helt uppåt väggarna galet för hästen . Söderqvist styrning och tankar vill vi inte kommentera ? 2:an i mål , nr.15 Unar Bi som vi hade som 2:a på våran rank , var ju den moraliska vinnaren i loppet . Gick ruggigt fort över upploppet . Men som vi skrivit om i tidigare kommentar , så sitter Ebbinge som vanligt och gäspar längst bak i fältet och tror att han kan speeda förbi 13 hästar på de 300 sista metrarna !

Avd. 5 : Börjar bli lite slentrian med experternas spetsanalyser ? Nr.1 Tootsie Brodda och nr.3 Callipygian skall visst fightas om ledningen ! Trodde dom att nr.6 Ferrari Silas skulle strykas ? När dom skrev sina tips på Torsdagen så var han i alla fall inte struken . Vi kollade kollade upp varenda ekipage i lopparkivet och fick bilden av att Ferrari var strået vassare än de övriga . Kanske kunde nr.5 Copitex ev. utmana om kusken skulle ge sig på en spetsstrid ? Annars så såg man inget större hot ! Visserligen så öppnade Tootsie bra men……………………………………… Det här loppet var ju annars som så oftast när det gäller klass 2 , ett öppet lopp och vi förespråkade också att man bör gardera så mycket man har råd med . Vi skrev i våra tips , som ni säkert läst , att vi tyckte det var märkligt att Callipygian , en Klass 2-häst som vunnit 2 lopp på de 19 senaste loppen , blir Lördagens näst största favorit ! Flera tidningar spikade också Callipygian . Vi kollade som vanligt i lopparkivet och tittade på hästens senaste start . Hade de gjort det samma , så hade de troligen INTE spikat ? Var bara OK då och plockade inget märkbart över upploppet , trots att Johan satt och hoppade och studsade i sulkyn å tjoade för fullt på hästen . Vi skall villigt erkänna att vi blev liiiite påverkade utifrån när vi rankade loppet . Efter att ha fått reda på att Johan spikat sig själ med Calli , så började man undra vad han gjort med hästen och vad som skulle ske med utrusning och vagn ? Inte ofta man ser Johan spika sig själv och man anade att han hade en räv bakom örat ? DET var det enda som gjorde att vi trots allt satte honom som 1:a på våran rank , men ändå med stor tvekan . Senaste intrycket brukar vara av stor betydelse när man skall bedöma en hästs chanser . Och det var inget som vi blev imponerade utav . Kontentan av det beslutet så fick vinnaren nr.7 Cody hoppa ner från att vara rankad som 3:a till 4:a på våran rank.

Avd. 6 : Vi hade Västerbo som spetsfavorit och det var inga större bekymmer . Loppet i sig var kanske heller ingen överraskning ? I alla fall inte för oss ! Vi gick mot strömmen och alla tipsen , som sade att Olle Rols skulle vara den bästa spiken i omgången . Han blev sedermera också Lördagens i särklass största favorit . Visserligen så tycker även vi på Travgruvan att Olle Rols är en jättebra häst , inget snack om det ! Men att ta sig förbi Västerbo i ledningen på Jägersro , det trodde vi inte han skulle mäkta med . Så vi gick helt enkelt ut med att tippa nr.5 Västerbo Exakt som 1:a i våra tips . Kanske lite vågat ? Men vi går hellre efter sunt tänkande än blir påverkade av alla experterna i media . Vi skriver ju våra tips , för att just ge BRA tips ! Eftersom vi ger ut bästa spiken och bästa låset , så fick detta loppet agera som ”Bästa Låset” med Västerbo Exakt och Olle Rols ! 2:an i mål blev nr.1 Velvet Gio , som vi hade som skrälldrag till 5% .

Avd. 7 : Här missade vi tyvärr att tippa spetsvinnaren . Så där sumpade vi chansen att sätta alla spetsvinnarna i omgången ! Här var vi inne på att vi hade den bästa spiken i omgången ! Efter att ha fått uppgifter om Da Pepperboy , så tvekade vi inte speciellt mycket . Han var inget lejon i sitt senaste lopp men var enligt tränaren och kusken ursäktad av flera orsaker . Nu skulle de ändra på utrustningen och köras i ryggar . Har dessutom denna gång , fått ett lopp i kroppen och inte som senast , då han inte hade varit på tävlingsovalen på 2 månader . Men som vi vet så sker det ”olyckor” ibland och dom fina djuren får för sig att ta till en galopp . Detta gjorde också Da Pepperboy direkt i starten och dagen var förstörd . Slog senare på ytterligare en galopp och frågan är ju om hästen hade känningar av den gamla skadan , eller vad som var orsaken ? Man hade tagit det bättre om han regelrätt hade förlorat ! Nu VET man ju inte om vi var rätt ute eller inte ? Vann gjorde i alla fall nr.5 Staro Leonard som vi hade som 2:a på våran rank efter Da Pepperboy . Lite väl lågt rankad i de flesta tipsen och lite förvånade , med tanke på hästens senaste prestation .

SUMMERING AV TRAVGRUVANS ANALYSER & TIPS

  • Vi prickade alla 6 spetsvinnarna ( i de 6 loppen som vi tippade ) !
  • Satte 3 av dagens vinnare som 1:a på våran rank !
  • Chansspiken / alternativspiken Dolan Spring satt klockrent !
  • ” BÄSTA LÅSET ” satt även det , åter igen ! 
  • Analyserna överlag , betraktar med betyget , Väl Godkänt !

MINUS : Att vi plockade bort favoriten Ofelia O.E. från ranken .

 

 

AXEVALLA 31 DECEMBER :

Blev lite ”sådär” denna spel/travdag ! Spetsnalyserna kunde man lika väl sparka undan direkt . Många kuskar och tränare VILLE INTE HA spetsen , för att slippa lervällingen på Axevalla .

I avd.1 så KUNDE vi bara inte låta bli att notera ”experternas” ranking , som vi tyckte var märklig med tanke på rankingen av nr.8 Othala ! Hur kan man ranka den hästen som 8:a ??? Ja , man ser att vi alla tänker olika ? Vi skrev avslutningsvis ” – Othala är väldigt snabb i starten och lär hamna en bra bit före Arsenal till en början . Skulle Christian Fiore köra på direkt och kanske t.o.m. ta ledningen efter en ca. 4-500 meter , så har vi nog vinnaren klar i loppet till fina 8% ? ” Läste Fiore våra tips ?? Var precis så han gjorde och VANN gjorde han också med våran 2:a-rankade nr.8 Othala .

Avd.2 : Här började banan gröta till sig och många var oroliga och tveksamma till att köra i ledningen . Robert Bergh valde till slut att köra sig till spets och det vet vi blev en dödsfälla för hästen som var runt 100 meter efter vinnaren i mål . Favoriten i loppet nr.3 Justice Ås var heller inte speciellt kaxig . Kanske att hästen inte var helt Ok men vi har sett den tidigare med att nästan stanna upp , på upploppet . När vi skrev tipsen på Söndagen , så var Justice spelad till hela 44% och det ser vi som lite väl högt , med tanke på att det var 2140 denna starten dessutom . Travgruvan valde istället att lägga tipsettan på nr.7 Baron Gift till 14% , som fick den resan som vi önskade och trodde på . Det draget var inget misslyckande , då Baronen vann säkert och återigen gjorde ett topplopp .

Avd.3 : Här trodde vi på ledning för nr.6 eller 4 men det blev en flopp , då bägge galopperade i tidigt skede . Här lade vi våran tipsetta till nr.12 Jejje Palema som slutade som 3:a i mål . Gjorde visserligen ett bra lopp men det hjälper inte på V75 . Här varnade vi för att det skulle skrälla och noterade ett smaskigt tips , som vi ser det . Där vi skrev följande under skrälldrag :  ” – En man gärna inte missar denna travdag är nr.14 Ibeliveinamerica till 4% .” Den som tog till sig det tipset , var nog inte ledsen ? Rankad som 8:a resp. 9:a hos det stora tipstidningarna . Vi förordade att inte missa att ta med honom och vi hade honom också som 4:a på våran rank .

Avd.4 : Vi var rätt så säkra på att klara oss med 3 streck här och ”låsa loppet” med hästarna 5 , 7 och 8 . Nu var vinnaren nr.4 Sobel Photo jättebra och det skall ingen ta ifrån honom men vi analyserade ju loppet på att Bergh skulle köra sig till ledning med nr.5 Whipped Eggs och att nr.7 Kapten Kidd skulle få en ärlig chans . Efter floppen med Angel Of Attack så valde Robban att INTE gå på den taktiken så…………………. Vi valde att låsa och dök tyvärr där . Lite synd att vi inte tog med en till då vi också påtalade det här , genom att skriva : ” –  Skulle man få för sig att gardera loppet med några fler så kommer nr.4 Sobel Photo med på systemet till 8%” Men som vi alla vet så måste plånboken räcka till också ! Fanns alltså med på ranken och var inte bortglömd .

Avd.5 : Här blev det ett lopp som det kördes hej vilt i . Man kunde tro att det var ett lopp där man blandat lärlingar och amatörer ? Körde som om det var Vilda Western och en hel drös var ute i 3:e spår och harvade , redan när det var ett varv kvar till mål . Fanns bara 1 kusk av all körtokiga , som hade is i magen . Det var Peter Untersteiner , som inte brydde sig ett skvatt om att vara med och tokköra . Satt näst sist och bidade sin tid även när det var 400 kvar till mål . Det konceptet visade sig vara allra bäst och Peter var den enda som hade något kvar i tanken med sin häst , när det skulle avgöras på Axevallas utslagsgivande upplopp . Vann relativt enkelt och komfortabelt . Satt som 3:a på Travgruvans rank och var ingen direkt överraskning .

Avd.6 : Vi trodde vi skulle sätta ”omgångens bästa spik” igen , som vi gjort flera veckor på raken . Men denna dagen så tog den följetongen slut , tyvärr ! Tveksamma till hur det egenligen var ställt med Stonewashd under loppet . Efter ca. 300 och ungefär under 300 meter till , så ser hon ut att bromsa och släpper ifrån sig klungan och tappar ca. 20 meter till . Redan DÄR så såg man att allt inte var som det skulle ! Att våran spik inte skulle vinna var redan ett faktum 1500 före mål . Vann gjorde istället Travgruvans 4:e-rankade häst , nr.14 Diva Deo som visade fin styrka .

Avd.7 : I det här loppet så tyckte man allt att det ”var dags” för Magic Happens med bra spår , rätt distans och långt upplopp . Dessutom deklarerad toppform enligt Peter Untersteiner , som påstår att hästen aldrig varit bättre än nu ! Med allt detta i bagaget , så tyckte vi att det var ett bra förslag , om man nu skulle ge sig på att spika i 2 lopp . Gick inget bra heller för Magic , som vi vet idag . Vann loppet gjorde istället Travgruvans 3:e-rankade häst nr.10 Dream Night Palema .

SUMMERING AV TRAVGRUVANS ANALYSER & TIPS

Tyvärr så dök sviten/följetongen på Travgruvans ”bästa spik” . I denna spelomgången gick det heller inte bra för ”låset” i omgången , som vi brukar pricka 85% av gångerna . Vinnaren i avd.1 nr.8 Othala har vi nämnt att vi skrev upp och hade som 2:a på våran rank , trots att ”experterna” inte hade den bättre än 8:a i sina tips . Vi gick emot storfavoriten Justice Ås och tippade istället vinnaren i loppet Baron Gift . Gav rådet att INTE missa att ta med vår 4:e-rankade häst nr.14 Ibeliveinamerica till 4% . 3%-aren Diva Deo hade vi med som 4:a på Travgruvans rank och gladde nog en del , som valde att gardera loppet .

ALLA 7 VINNARNA SATT PÅ VÅRAN ”TOP 5-RANK” !!  ( detta i en omgång där 7:an ger över 1,2 Miljoner )

 

SOLVALLA 26 DECEMBER :

Lite blandade känslor efter Solvallas Finaler på Annandagen ! 

Det började bra när Travgruvans ”BÄSTA SPIK I OMGÅNGEN” vann betryggande enkelt ! Som vi befarade så blev det ingen direkt spetskörning och In Toto Sund fick enkelt ledningen in i första kurvan , detta efter att Stefan Persson tidigt visat sitt ointresse ( hade lovat att satsa alla kort i intervjuerna ) . Där ser man vad kusk/tränare håller vad dom lovar för oss spelare . Kanske bästa att INGET säga ? Trots utvändig resa så var Double Exposure alldeles FÖR bra för det här gänget . Inte helt oväntat ! I avd.2 så ”utlovade” vi spets för nr.1 Legend Brodde och där var det inget snack om saken . Behövde inte ta i det minsta för att få ledarpositionen från bricka 1 . Travgruvan var också lite ”udda” i sitt val av vinnare i loppet . De flesta STORA aktörerna spikade eller hade nr.5 Hawk Cliff som klar 1:a i tipsen . Travgruvan tänkte lite annorlunda kring loppscenariot och tippade istället nr.9 Importedfrmdetrot som vinnare och alternativ till spik , för den vågade .  När vi skrev tipsen (Tisdag ) så var han spelad till endast 5% . Idag VET vi att DET tipset inte var så illa ? Vann ju loppet till 7% och många kuponger åkte av . Sånt gillar vi !!!! I 3:e avdelningen så var nr.3 Nadal Broline mycket spelad och omgångens näst största favorit , en bra och sund spik enligt många experter . Skulle man ev. gardera så var det ett ypperligt tillfälle att köra ett lås med nr.8 Zenit Brick och därigenom näst intill vara helgarderad i det loppet . Travgruvan hade lite andra tankar även här . Vi ville gärna ha med ”Jokern” i loppet nr.2 Jairo , som vi tyckte var värd att ta med på kupongen . Inte heller här var det så galet att ta tillvara på Travgruvans tips och analyser , visade det sig ! Jairo van ju som vi bestämt vet idag , dagen efter ! I avd.4 så räknade vi med spets för nr.5 Vikings Preacher . Öppnade snabbt och försökte överta i kurvan men där sade det tyvärr stopp , med en galopp . Där grusades vårt vinnartips och 2:an på våran rank nr.9 Je T’Aime Explosiv vann i stället enkelt . 5:e avdelningen så visste vi ju att nr.1 Disco Volante var snabbast bakom bilen och skulle spetsa men vi räknade också kallt med att B.G. skulle köra till med sin nr.2 Erik Sting för att överta . Men det fick vi aldrig se . Klart att Disco behåller ledningen i det läget . Här hade Travgruvan , vinnaren nr.6 Olle Rols som 2:a på sin rank . So Far , 1 – 1 – 3 – 2 – 2 på vinnarna i Travgruvans rank . I det läget var vi riktigt stolta över våra tips ! Helst när man gick igenom och kollade in ca. 10-talet av ”de andra” tipsen som fanns att läsa och köpa , som inte var i närheten ! Efter sol kommer oftast regn , brukar det heta . Så blev det även för oss . Visserligen så rekommenderade vi att ta med nr.7 Faouk B.R. vid gardering och varnade för honom i ”skrälldraget” men Travgruvan valde att gå kort i loppet och försvann från chansen till 7:an . I sista loppet var vi inne på att spika nr.1 Illuminati och det var ett chansdrag , då vi var väl medvetna om risken till att bli fast . Var lika dant förra starten men den gången löste det sig under vägen och Illuminati vann då med 9 längder . Fick backa sig sist och avslutade sylvasst på upploppet och vinner snart igen . Överkapacitet för klassen han står i , idag . Van gjorde våran 3:e rankade nr. 2 Martin De Bos !

SUMMERING AV TRAVGRUVANS ANALYSER & TIPS :

Supernöjda med hur våra tips satt men mindre nöjda med valet av låsloppet , denna omgången ! Våran ”vågade spik” nr.9 Importedfrmdetroit som vi rankade 1:a var rankad som 4:e-5:e häst som bäst bland experterna . Ännu en gång så visar det sig vara viktigt att vara riktigt påläst inför tipsen ? ”BÄSTA SPIKEN” satt ännu en gång och börjat bli en spännande följetång , hur många det kan bli ? 

MANTORP 22 DECEMBER :

Vet inte vilken gång i ordningen , som vi sätter ”BÄSTA SPIKEN” och ”BÄSTA LÅSET” ? Har i alla fall blivit så i några veckor nu och det är vi stolta över . Framför allt tacksamma för , då Travgruvans främsta prio , ju är att kunna leverera bra tips och förslag , till de som vill tillgodogöra sig denna service . ALLTID lika trevligt att läsa mailen vi får till Travgruvan . Bara idel positiva reaktioner från tacksamma spelare i landet , som ser Travgruvans analyser och tips som en god hjälpande hand . Det tackar vi så hemskt mycket för ! Trots att vi satte både spiken och låset , så dök vi i avd.6 , där vi inte fick med vinnande nr.9 Secret Mission . Lite bistert naturligtvis . Mycket med tanke på att vi hade den första rensaren nr.14 Roly Poly på våran rank och som vi varnade för i våra skrälldrag . Vann ju till låga 2% på spelet ! Vi tar nya tag på Onsdagen den 26:e , då kniper vi förhoppningsvis också den 7:e vinnaren och hoppas på fina slantar ?

AVD. 1 :  Här räknade vi med att nr.1 skulle spetsa ( med rätt sulky ) annars nr.7 Quattro Töll . Som vi alla såg så körde dom inte ens till med 1:an och då blev det helt riktigt nr.7 som dök till ledningen . Vi räknade också kallt med att Adielsson skulle köra fram för att överta efter ca. 4-500 . Lite fel hade vi där , för det skedde efter 600 . Ja , analysen var alltså OK ändå ? Här var ju nr.5 Harrington och nr.11 Reverend Wine tippade i de flesta tidningarna . Travgruvan var inne på ett annat spår och rankade nr.9 Global Undecided som 1:a istället . Det draget är vi glada för då han vann rätt så enkelt , trots att hästen hade ena tömmen mellan bakbenen de sista 200 m. Otroligt att hästen höll sig i skinnet över linjen ?

AVD. 2 :  Som vi beskrev så var det näst intill omöjligt att ens spekulera i vem som skulle spetsa här . Vi var heller inte ens nära då nr.7 Pim Pim Joli kom farande som en skenande tjur i spåren och relativt enkelt övertog taktpinnen . Travgruvan stack ut hakan och tippade nr.12 som 1:a på ranken . Gjorde ett jättebra lopp och slutade som 4:a i mål (6%). Som 2:a på våran rank hade vi vinnaren nr.11 Indian Front . Vi dizzade de mer betrodda som ex. nr.6 och 8 och gissade på att de som skulle göra upp om det hade nr.11 eller högre . Vi rankade 12 – 11 – 15 och de slutade som 1:a , 2:a och 4:a i mål . Så LITE rätt på det var vi nog ?

AVD. 3 :  Kort och koncist så tvekade vi inte 2 sekunder på vilken av ekipagen som skulle spetsa här . Vi ansåg att nr.4 Dardanos är FÖR snabb för de övriga och så blev också fallet . Travgruvan gjorde i sin första runda misstaget inför rankingen att ta bort nr.4 Dardanos från ranken . Ändrade uppfattning under Lördagen då nya uppgifter kommit oss tillhanda och vi skrev då i ”SISTA CHANSEN” (som är ett komplement till tipsen) följande : ” –  Man bör kanske inte utesluta nr.4 Dardanos helt från systemet , för att den inte finns med på våran rank . Kan sitta i ledning från start till mål om ingen är uppe och känner på hästen . Kan m.a.o. bli en ”promenad i parken” om ingen gör något ! Dessutom Norskt huvudlag idag , nytt för hästen men kan ge bra effekt ! ” Var ungefär så det blev också ? En promenad i parken ! Då skall det mycket till och vinsten för Dardanos blev ett faktum . Vi går inte in och ändrar i ranken men kan korrigera i sista chansen när något nytt dyker upp . Bra att komma ihåg att vara inloggad på Travgruvan och få det allra sista ? Vårt första val på nr.14 , galopperade bort sig ute i spåren ca. 800 m. från mål .

AVD. 4 :  Var bara galopp emot om inte 6:an skulle spetsa skrev vi . Blev ledningen men satt hårt inne och fick ”köra” sig dit . Nr. 5 bråkade framför och Kevin gjorde en ”fuling” och tryckte ner Örjan en bit i banan , för att inte kunna kasta loss . Men spetsen hamnade i alla fall hos nr. 6 Supreme Face . Vi hade lagt vårt tips i händerna på P.Untersteiner och hans nr.10 Absolut Gehör . Lätt att vara ”staketkusk” men det verkade uppgivet redan från början där ? Låg allra sist inpå upploppet och det GÅR INTE att speeda ner 14 hästar på Mantorps korta upplopp och vinna ! Gick riktigt fort sista 200 men hade alldeles för långt fram . Travgruvan hade på känn att det skulle smälla till i denna avdelningen och utropade skrällvarning . Vi noterade med tjocka bokstäver att man INTE BÖR MISSA bl.a. vinnaren nr.14 Roly Poly , som vi dessutom hade som 5:a på våran rank , till glada 2% . ( Guiden hade för att nämna någon , 7 hästar på sitt stora Jokersystem och hade inte ens Roly Poly på reserven ) Travgruvans tips och skrälldrag har suttit fint även dom en längre tid och visat sig vara värda att se upp med ! 

AVD. 5 :  Inte så mycket att kommentera här ! Travgruvan var inne på sitt egna recept och följde det till punkt och pricka !  ” – Här ritar vi inte mer än nödvändigt , utan tror hårt på ”spets och slut , hämta ut ” med nr.2 Stepping Spaceboy . ”  Travgruvan ansåg att nr.2 Stepping Spaceboy var ”BÄSTA SPIKEN I OMGÅNGEN” och det var inte för stora ord anser vi . Tog skrattretande enkelt hand om ledningen och sedan satt man bara och gäspade ! Ett hett tips ! Gå in på ATG och kolla in nr.9 Baron Gift i detta loppet !!!! Snacka om en fin ”nästagångare” ? 

AVD. 6 :  I de tidigare starterna så har kusken inte kunnat håll i nr.6 Iago Zon bakom bilen och vi var 100 på att han skulle dyka till ledningen och bestämma en bit . Han hamnade helt riktigt där men efter en del möda och besvär . Än en gång så fick vi bekräftat det som Travgruvan har varnat för ett tag . Nurmos berg&dalgångar på sina hästar . 9 av 10 gånger sker detta utanför Solvalla också . Den på förhand största favoriten i omgången , nr.8 Man At Work gör en flopp-prestation och skrällen kommer som ett brev på posten . När det var ca. 600 kvar så var man lika säker på seger för nr.11 Ural , som man var 600 kvar med Spaceboy . Var troligen inte riktigt 100 denna Lördag och slutade till slut som 4:a i mål . Vann gjorde som bekant , skrällen nr.9 Secret Mission som inte fanns i våran värld som en vinnarkandidat i loppet , till 1% på spelet . Som loppet innan , så tycker vi att det är värt att kolla in loppet i efterhand . Lägg då ögonen på nr.2 Dokonjo , som bara ”måste” vinna i sin kommande start ?

AVD . 7 :  Här hade vi vårat andra singelförslag i nr. 4 Pastor Power . När P.U. slänger på helstängt och Jänkarvagn för första gången på en häst , så bör man höra klockorna ringa högljutt ! Så tänkte Travgruvan och det draget var inget att skämmas för ? Vi räknade med spets och slut även här men Pastorn galopperade bort sig kort efter start och kördes sedan mestadels av loppet , 4-5:e invändigt . Sitter sist i fältet ca. 600 kvar och allt ser kört ut . In på upploppet så blixtrar Pastorn bara till från ett omöjligt läge och speedar ner alla och vinner med 2 längder . Man fick titta på loppet 3-4 gånger innan man förstod vad som hände ! En ny Generaal Bianco kanske ? Pastorn spikas till 97% av Travgruvan i nästa start , oavsett motstånd ? För det han visade denna Lördagen , visar bara vilken klass HAN står i ! Lite skönt är det allt , att lyfta fram en sådan vinnare som 1:a på ranken och som ett alternativ till singelstreck . Helst när han ligger som 4-5:a på ”experternas” rank ? Då omgången ”luktade” stora slantar lång väg , så tog Travgruvan och körde loppet som ett ”LÅS” för att gardera sig och inte missa ett ev. pengaregn på en 2:a rankad i sista loppet .

SUMMERING AV TRAVGRUVANS ANALYSER & TIPS :

I 5 av de 7 loppen satte vi spetsvinnaren (IGEN)

”BÄSTA SPIKEN” I OMGÅNGEN SATTE VI !! (IGEN) Travgruvan hoppade inte på tåget  denna veckan heller , som många andra genom att spika Man At Work . Vi kör hellre loppen i våra EGNA badkar och försöker med ”säkra kort” istället !

”BÄSTA LÅSET” SATTE VI !! (IGEN)

”SKRÄLLVARNINGEN” MAN INTE FICK MISSA , ROLY POLY , VANN TILL 2% .

VARNADE FÖR FAVORITFALL PÅ MAN AT WORK I AVD.6 !!

 

ÅBY 15 DECEMBER :

Inga pengar på 5:orna denna Lördagen heller ! Blir mer och mer uttjatat och ordet Jackpot har istället blivit till en plåga ! Förr såg man fram mot sådana omgångar men vet ingen som gör det längre . Tipsen blev ”sådär” i omgången . Tankarna och analyserna var ingen fy skam men kunde naturligtvis varit bättre ? Men får man harva i 3:e spår första varvet och resterande bit av loppet , fram till mål i dödens , då är det kört !!! Detta hände tyvärr våran 2:a spik , Hawk Cliff i sista avdelningen . Att ge sig på spetsanalyser på Åby , är heller inget man bör göra eller i alla fall lägga för mycket möda på . Vi försökte så gott det gick i alla fall . Travgruvan fick problem med webbservern och fick mixtra en del med det på Lördagen , för att kunna få fram lite tips och analyser . Det blev tyvärr en förkortad version i Lördags och hoppas att vi kan revanschera oss till kommande Lördag istället . 

AVD.1 : Här gissade vi på spets för nr.4 Gigant Invalley som helt riktigt tog spets rätt så enkelt . Släppte också efter ca. 400 meter som vi beräknade . Var heller inte illa tippat att Velvet Gio skulle ställa frågan om att få överta . Så länge , allt väl och 100% klockren analys . Här tippade vi ordningen 12-2-4 och hästarna 12-2-4 var alla 3 på linje över mål . Vårt vinnartips nr.12 Olle Rolls , var alltså på linje med vinnaren . Detta trots en resa i dödens och gjorde en topprestation . Vann gjorde 8%-aren nr.4 Gigant Invalley som Travgruvan hade som 3:a på sin rank och får kanske ses som ett bra tips , med den intressanta infon som vi gav om hästen ?

AVD. 2 :  Här gick tipset till att nr.6 Vikings Preacher skulle sitta i spets , in i första sväng .Hade busenkelt gjort så också om inte kusken tjuvstartat . Nu blev det ledningen ändå , som vi tippade men det fick i stället bli efter kurvan . Travgruvan var rätt nöjda , när man såg hur stor favorit nr.3 Arch Lane skulle bli . Orutinerad häst med första långresan , något som inte allt för sällan ,brukar vara något man bör gå på . Var tveksamt och 3 eller 4 skulle hamna först på ranken . Tyvärr så fixade nr.4 Silent Hill inte starten från sitt krångliga 4:e spår och den dagen var över . Vann gjorde i stället som Travgruvan trots allt hade med på sin rank .

AVD: 3 :  Räknade med att nr.4 Västerboonthenews skull spetsa här och frågan är om det inte hade blivit så utan galoppen ? En grej som kan diskuteras är kanske Adielssons anslutning till bilen med Nadal ? ( vart går gränsen hos domarna ? ) Adielsson är specialist på just det här och har ifrågasatts ett otal gånger tidigare , för just styrningen som han gjorde en repris på igen , nu i Lördags . Annars inget mer att skriva om ! Travgruvan skrev : ” – Troligen inte så mycket att säga om själva loppet . Nadal vinner troligen oavsett ledningen eller ej ”  Nr.1 Nadal Broline vann lika enkelt som tippat och Travgruvans första tips-etta blev ett faktum . Travgruvan ansåg också att Nadal var LÖRDAGENS BÄSTA SPIK !

AVD. 4 :  Här inledde Travgruvan sin spetsanalys med att skriva :  ” – Några snabba finns bakom bilen men Ebbinge satsar antagligen fullt ut med nr.4 Velten Versailes för att sitta bekvämt loppet igenom . ” Vi fortsatte loppanalysen med :  ” –    Förmodligen att bra ”låslopp” med hästarna 4 & 11 ! Troligen så händer det inte så mycket under loppets gång om våran spetsidè är rätt . Ingen av de andra som vill trycka upp tempot från dödens och loppet kommer att avgöras på ren speeduppgörelse . ”  Den analysen kunde inte bli mer 100% än så ! Ebbinge bakom nr.4 fick aldrig under hela loppet , ens en häst utanpå sig . Köra som han ville och vann betryggande . Travgruvans tips ”BÄSTA LÅSET” med 4 & 11,  var heller inget att klaga över ? Lite klantigt var det dock , att ”BARA” ha vinnaren som 2:a på ranken .

AVD. 5 :  Var rätt säkra på att Adrian skulle spetsa med nr.6 Waffle Cone , även om vetskapen finns , att Absolut Gehör kan öppna bra . Blev i alla fall relativt odramatiskt för Johan Untersteiner i startrusningen för Gehör . Vann gjorde som vi idag vet nr.8 Stonewashd Diamant med ”Pappa” Untersteiner . Något som Travgruvan hade som förslag till spik om man ev. hade kylan och ta ”steget ut” Naturligtvis så rankade vi Stonewashd som 1:a på våran rank !

AVD. 6 :  Travgruvan var kanske för ”kaxiga” när vi gick emot de andra experterna , som hade nr.3 Man O`War som spetsvinnare ? Här ansåg vi att nr.6 Am I Wrong skulle ta kommandot och den striden blev ju en enkel historia för kusken Tommy Karlstedt , bakom Man O`War . Loppanalysen var ju lite lotto kändes det som men Kim Eriksson gjorde som Travgruvan VILLE att han skulle göra . ” – MOSA HELA KLABBET FRÅN DÖDENS ” var kommentaren vi trodde och hoppades på och visst . Varvet kvar så började Kim mangla ledaren och gjorde ett heroiskt lopp med att vinna från den positionen och det med en intensiv press sista 1000. Även här så sätter Travgruvan vinnaren som 1:a på ranken !

AVD. 7 :  Spetsstrid , fanns det aldrig tal om , för Travgruvans del . Bara galopp emot som vi såg det , om nr.3 Exclamation Mark skulle kunna bomma ! Helt riktigt , blåste han enkelt till ledningen . Räknade heller inte med att han skulle hålla hela vägen , då vi inte tycker att den riktiga formen har suttit där på ett bra tag . Tyvärr så var Travgruvan inne på att vi hittat en Spelvärd spik i nr.8 Hawk Cliff till 26% . Hade denna gången Björn Goop i sulkyn och gjort toppenlopp de gånger Björn kört . Har tagit 2 raka segrar med B.G. på sluten och det med dåliga spår som 7 och 8 bakom bilen . Lördagens styrning blev tyvärr HELT FEL och vet inte om B.G. kanske hade FÖR stora förväntningar . Det GÅR inte att vinna i de högre klasserna på V75 , genom att köra 1:a varvet i 3:e spår och sedan ligga resterande del av loppet i dödens . Helst inte på Åby , där flera får chansen även på insidan . Känns lite som att ”dumstruten” borde åka på då Travgruvan rankade ner vinnaren nr.2 Tuxedo Bi till en 5:e plats på våran rank ?

SUMMERING AV TRAVGRUVANS ANALYSER & TIPS :

I 5 av de 7 loppen satte vi spetsvinnaren ( lopp 3 kan diskuteras och kunde blivit den 6:e ) !!

”BÄSTA SPIKEN” I OMGÅNGEN SATTE VI !!

”BÄSTA LÅSET” SATTE VI !!

”CHANS-SPIKEN FÖR DEN VÅGADE” SATTE VI !!

ALLA 7 VINNARNA SATT PÅ VÅRAN ”TOP 5-RANK” !!

VARNADE STORT FÖR FAVORITFALL PÅ ARCH LANE I AVD.3 !!

PS ! I Tävlingsreglementet står det följande i paragraf 57 :

Startbilen ställs upp i körriktningen 260 m före startlinjen
och har då inte vingarna utfällda.
– När kommandoordet “Startbilen går om 1 minut. Till
start” anges ska hästarna samlas bakom bilen.
– När kommandoordet “Startbilen går om 30 sekunder”
anges fälls vingarna ut.
– Vid kommandoordet “Klart för start” sätts bilen i rörelse.
Vart och ett av ekipagen 9-10-11-12 disponerar två spår i ledet
bakom de 8 första ekipagen. Bilen ökar sedan farten successivt.
Ca 100 m före och fram till startlinjen ska ekipagen 1-8
vara väl anslutna till vingarna……..

Det var INTE Adielsson med Nadal i Lördags !

BERGSÅKER 8 DECEMBER :

Än en gång så lyckades Travgruvan bra med tipsen och analyserna ! Travgruvan var ENSAM om att sätta 4 tipsettor i omgången . Samtliga 3 aktörerna , Guiden , Travronden och Vi Tippa fick in 3 tipsettor var .  Tyvärr så missade tipparen oturligt 7:an p.g.a. tidsbrist , då strykningen på El Paso kom lite för sent . Systemet var redan färdigskrivet och tidspressen blev för stor med att ändra om systemet ! Skrev ju ”SISTA CHANSEN” följande efter strykningen :   ” – Efter strykningen av  Travgruvans vinnare i avd. 1 , nr. 9 Minnestads El Paso , så förändrar det en hel del i tänket ! Kanske kan det nu vara läge att låsa på nr. 10 Velocity De Vie och nr. 11 Importedfrmdetroit ? Ett hyfsat bra alternativ till ”låslopp” om man behöver det ? ” . Snöpligt för alla medlemmarna i det laget och retfullt som attan för en annan som systemmakare ! 1%-aren nr.3 Livinginmydream som vann avd.6 varnade Travgruvan för som ett av skrälldragen och satt som 5:a på ranken . Den andra var nr.1 Selma Töll , som ledde hela loppet och slutade som 4:a i mål . ” De andra” ovannämnda STORA aktörerna , hade vinnaren rankad som 12:a , 13:e resp. 12:a . 

Avd. 1 :  Inte så mycket att skriva om i loppet !  Zorro Zwing som Travgruvan hade som spetsvinnare , galopperade i starten och därmed chansen till ledningen . Favoriten Velocity De Vie , sågs som en favorit i fara med tanke på den förväntade banans underlag och hästens osäkerhet i samband med det . Helt riktigt så kom galoppen som ett brev på posten i sista sväng . Här gick Travgruvan mot favorittrycket och hade andra tankar än de övriga experterna . Här satte vi den första Tips-etta för dagen , med att ranka nr.11 Importedfrmdetroit som 1:a !

Avd. 2 :  Här prickade Travgruvan rätt spetsvinnare , när nr.1 Advantis Red Witch enkelt tog hand om ledningen bakom bilen . Även i detta loppet gjorde vi som i loppet innan . Gick emot ”de andra” och rankade istället nr. 6 Budets Lasse som vinnare och alltså som 1:a på ranken . ÄN en gång så höll även det tipset då nr. 6 Budets Lasse vann loppet , om än knappt ! Tilläggas att Tsar Brodde visade att han höll klassen för fortsatta starter på V75 .

Avd. 3 :  Trodde rätt hårt på att nr. 4 Edward Ale skulle spetsa men Bergh ville annat bakom nr. 2 Time Machine . Annars inte så mycket att skriva om . Tankarna var att Zenit Brick skulle laddas fram till front , när kusken kände att det var rätt läge och visst kom han till ledning . Travgruvan var SÄKER på vinst för nr. 3 Zenit Brick ock rekommenderade honom som spik (liksom övriga spelare) och var lika säkra på att Piraten skulle bli 2:a i mål , som han också blev . Qahar Q.C. var vi till 99,99% säkra på , skulle galoppera bort sig . Galoppen blev också ett faktum . 3:e raka Tips-ettan var också ett faktum för Travgruvans tips och rank .

Avd. 4 :  Spetsen beräknade vi skulle tas om hand av nr.1 Bilbo B.S. och hamnade där helt riktigt . Körde på i sådant tempo att Ohlsson inte ville strida för att få överta . När Månprinsen väl kom farandes så svarade Ohlsson upp med nr.2 Järvsöodin , för att göra livet surt för Melander och Månprinsen . Såååå vill vi se att det körs lite mera . Inte som vanligast , när alla släpper så fort en favorit kommer för att ställa frågan . SNYGGT KÖRT OHLSSON !!!! För 4:e loppet i rad så går Travgruvans Tips-etta i mål som segrare över mållinjen !

Avd. 5 :  Här klargjorde Travgruvan i tipset att vi valt att gå emot experternas analyser om vem som skulle sitta i spets efter bilen . Några trodde på nr.1 , någon på 2:an och någon på 3:an . Travgruvan hade en liiiiten feeling för att nr.6 Special Major skulle hamna där . Ja , han var ca. 3-4 längder före både 1:an och 3:an redan in i sväng . Som vi också spekulerade , så körde Robban fram tdigt med nr.2 Yrr . Rätt analyserat var också att han skulle trycka på när det var ungefär varvet kvar och det skedde . Robban bara mosade motståndet och gjorde ett kanonlopp igen . Starkt och snabbt spurtade nr.4 Scarpetta som kanske vunnit loppet om det körts tidigare ? Henne varnade Travgruvan för som skrällbud till låga 5 % .

Avd. 6 :  Spetsen var Travgruvan rätt säkra på skulle vara en enkel match för nr.1 Selma Töll att få . Var heller inga problem och satt där hela loppet igenom . Här skrällde det rejält när nr.3 Livinginmydream vann relativt enkelt som 1%-are . Travgruvan varnade för henne som skrälldrag om man tänkt gardera loppet . Rankades som 5:a och var 4:a på Tidsranken . De ”övriga” hade Livinginmydream som 12:e – 13:e häst på sina rankinglistor .

Avd. 7 : Här var de övriga experterna överens om att nr. 4 Magnifik Brodde skulle spetsa . Travgruvan var INTE inne på det spåret . Men Oj , så rätt dom hade . Enkelt till ledningen för Magnifik Brodde som senare också vann loppet i lekande stil . Mycket bra prestation . Visserligen fanns ju farhågorna om att det kunde sluta så här om ledaren fick sitta i ledningen utan press . Magnifik har ju trots allt som vi noterade , vunnit 12 gånger av de 18 som han suttit i ledningen . Travgruvan hade en liten feeling för att nr.3 Dartagnan Sisu skull vara först över linjen men såg stinglös ut . Travgruvan var också övertygade om att favoriten nr. 9 Disco Volante kunde ”tas bort” från systemet om det skulle bli blött . Slutade långt efter som 7:a i mål , inte helt oväntat . Valde att ranka ned Magnifik och det var en miss , nu så här efteråt ! Satt annars på 3:a på Tidsranken .

 SUMMERING :

Travgruvans tippare och analytiker träffade tyvärr ”bara” 6 rätt på V75:an ( förklaring gjord ) . Åkte på p.g.a. tidsbrist/sen strykning . Bägge Spikarna satt , liksom förslaget ” bästa låset ” ( avd. 1) . Den som följde Travgruvans tips , kanske är ett gäng glada prickar idag , dagen efter ?

Travgruvan satte 4 av vinnarna som 1:a på ranken .

Resultat på Travgruvans Rank  :  1:a – 1:a – 1:a – 1:a – 3:a – 5:a – 6:a

Resultat på Travgruvans Tidsrank  :  5:a – 2:a – 2:a – 1:a – o – 4:a – 3:a

I 4 av de 7 loppen så analyserade Travgruvan  rätt i Spetsanalysen . Något sämre än föregående Lördag !

PS !

När Travgruvan räknar ut tidsranken , så baseras det på tidigare lopp oavsett distans eller startmetod och räknas sedan om , till en beräknad tid över aktuell distans och startmetod . Räknar alltså INTE som ex. Expressen eller de andra . Travgruvan anser att tider skall räknas på verkliga fakta-metoder , ingenting annat .