DEMO

1640 M. AUTOSTART : 

( Stoeliten )

(Torsdag 18:47)

LOPPET  : 

Stoeliten inleder veckans V75:a på Solvalla denna Lördag ! Tyvärr så var det bara 10 som visade intresse för loppet och blev alltså inget fullt lopp . Ändå rätt så hög klass på loppet med en hel del fina märrar i startlistan . Troligen så har vi redan här V75-omgångens största favorit i nr.8 Double Exposure , som i detta loppet främst har spåret att brottas med . Just spåret lär vara hennes svåraste motståndare och inte sällskapet ? Nr.4 Unrestricted , får vi till 99,99% aldrig mer se på tävlingsovalen enligt Johan Untersteiner , då hon skall gå till avel efter Lördagens lopp !    

SPETSANALYS  :

Nr.2 In Toto Sund , måste ändå ses som spetsvinnaren här ? Annars så visade nr.4 Unrestricted verkligen hur snabb hon var bakom bilen , när hon senast var ute . Valet baserade vi på spåren här . Hade det varit omvända spår mellan dessa två spetsaspiranter , så hade valet av spetsvinnare också blivit omvänt . 

LOPPANALYS  : 

Det troliga scenariot är väl som vi beskrivit ovan att nr.2 In Toto Sund spetsar och nr.4 Unrestricted kryper ner i rygg på In Toto , efter att ha insett att spetsen inte går att få . När spetsstriden väl är över så kommer antagligen Örjan att ånga på med nr.8 Double Exposure för att överta . Lite svårt att tro på att Erik svarar upp stallkamraten och kanske förstör för bägge Redèns hästar ? Väl i ledningen , så blir det en enkel och lugn ”promenad i parken” för Superstoet Double Exposure . Favorit i loppet och spelad till 64% . Låter kanske lite konstigt men vi på Travgruvan anser att det är ett fynd då vi tycker hon borde hamna på minst 75% . För nog sjutton skall hon vinna det här loppet 8 gånger av 10 ? Vi tycker det är ett solklart ja på den frågan ! Utan att darra , så anser vi att nr.8 Double Exposure är ”BÄSTA SPIKEN” och vi tycker också att det är den ”SÄKRASTE SPIKEN” i omgången ! Vi hade naturligtvis velat skriva det om en med lägre spelprocent men det är inte siffrorna som skall avgöra ! Bästa spiken är den som vi anser ÄR bästa spiken , oavsett spelprocenten !

INTRESSANT ATT VETA  : 

Nr.1 Flirting Girl , har inte vunnit ett lopp sedan Sept.-2016 .

Nr.2 In Toto Sund  , har inte vunnit på Solvalla sedan Okt.-2016 , trots att hon startat på hemmabanan 7 gånger sedan dess .

Nr.3 Amalia Cash , har inte ens startat över kort sedan Nov.-2016 . Det var i hennes 4:e start i karriären .

Nr.4 Unrestricted , har aldrig vunnit lopp över kort distans . Har vunnit 1 gång på Solvalla på 12 försök , det var i Sept.-2016 .

Nr.5 Kash Brodda , är väl kanske ingen sprinter-drottning direkt ? Gör också sin debut över kort på Lördag , trots sina 7 år .

Nr.6 Indoor Voices , har startat hela 20 gånger på kort men det har ”bara” blivit en enda seger .

Nr.9 Southwind Feji , har aldrig sprungit fortare än 1,11,8 i lopp . Hon har också bara gjort 3 starter över 1640 meter men samtliga starterna , har slutat med seger .

Nr.10 Ginny Weasley , har gjort 8 starter på kort , sedan hon kom till Sverige . Det har bara blivit en 1 tredjeplats som bäst . 

TIPS & RANK  :  8 – 2 – 7 – 4 – 9 

TIDSRANK  :   8 – 2 – 7 – 6 – 4

SKRÄLLDRAG  :

 Självklart måste vi nämna nr.7 Shadow Gar , till 5% samt nr.4 Unrestricted , som skulle kunna vinna loppet om hon skulle snuva nr.2 In Toto Sund på ledningen . 5% är spelad även på henne . 2 Hästar som måste med på lappen om man garderar och hoppas på skräll p.g.a. en dålig dag för favoriten .

KOMMENTARER  : 

Alltid gott att börja med en spik i en V75-omgång ! 64% låter mycket men är kanske att jämföras med en 25-30%-are i någon av de två sista avdelningarna .